Смъртоносният стелт на Русия: Sukhoi S-70 Okhotnik-B

  • Галерия от 6 снимки с Sukhoi S-70 Okhotnik-B и Su-57 Галерия от 6 снимки с Sukhoi S-70 Okhotnik-B и Su-57

18 Dec 2021

След близо десетилетие разработването на Sukhoi S-70 Okhotnik-B е почти към своя край. Безпилотният дрон е шесто поколение стелт и е специално създаден да лети заедно с изтребители Su-57. Той трябва да изведе способностите на руската армия до най-високо ниво.

Името на новия тежък ударен дрон на руските ВВС означава ловец. През 2019 г. прототип на Sukhoi S-70 Okhotnik-B извършва първия си полет, продължил 30 минути в комбина с Su-57 (на снимката долу) на височина от 1600 м. Днес, дронът е модернизиран и преди дни бе представен от държавната корпорация „Ростех“.

Предимството на новата версия на S-70 е усъвършенстваната стелт технология, която намалява радарните му характеристики и го прави труден за откриване от вражески ракети. Както може да се види дронът няма опашка и е с формата на крило, което допълнително допринася за неговото прикритие от радарите.

Новата машина на руснаците може да поразява както въздушни, така и наземни цели. Един пилот на Su-57 или такъв на следващото шесто поколение многоцелеви реактивен изтребител може да оперира както с един, така и с група дронове.

Теглото на Su S-70 при излитане е 22 тона. Максималната му скорост е над 1000 км/ч.

Програмата на Sukhoi S-70 Okhotnik-B продължава с изпитания във въздуха и бойни тестове в Сибир. До 2024 г. руската армия трябва да получи първите бройки от най-съвременния дрон.

Първородната Godzilla!