Вдигналият 417 км/ч в Германия може да влезе затвора


01 Feb 2022

Чешкият бизнесмен, който разви скорост 417 км/ч с Bugatti Chiron на участък без ограничения от немски аутобан, може да бъде вкаран в затвора. Причината е, че публикуваните от Радим Пасер клипове, в които се вижда неговия „рекорд“, достигнаха до германската прокуратура.

Въпреки че не е нарушил закона, следствената служба на Германия разследва случая и Радим Пасер може да бъде осъден на затвор за „незаконната си надпревара“.

Преди две седмици германското правителство излезе с официална остра критика срещу скоростното каране на чеха. От своя страна Радим Пасер отговори на обвиненията, че е направил видеото в 4:50 часа сутринта в неделя, когато е имало десет коли в рамките на десет километра, което прави по една кола на километър. Той добави, че е имал добра видимост от 3-4 км напред и достатъчно време да реагира.

На теория милионерът, занимаващ се с недвижими имоти, не е нарушил закона, тъй като постигнатата скорост е в участък без ограничения на скоростта. Но от министерството на транспорта реагираха с изявление, че „отхвърлят всяко поведение в пътния трафик, което води или може да доведе до застрашаване живота на участниците в движението“.

В момента следователите разследват 58-годишния чех за предполагаема „незаконна надпревара“. Според британски медии магнатът може да бъде осъден на две години затвор или глобен с голяма сума пари. В Швейцария излезе информация, че карането на Радим Пасер може да му коства 5 години затвор.

Лукс от Китай!