Koenigsegg разширява завода си, ще има и писта за клиенти

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

07 Feb 2022

Кристиан фон Кьонигсег е мечтател, но за разлика от мнозина, той успя да реализира идеята си, която бленува от дете. Да създаде собствен суперавтомобил, собствена марка, при това супер успешна. За което свидетелства и последното прессъобщение от Швеция, обявяващо плановете за разрастване на производството.

Базата в Енгелхолм ще се разрасне до обща площ от около 30 хил. кв. м, заедно с вече съществуващата инфраструктура, заемаща 11 хил. кадрата. Koenigsegg ще построят отделни мощности за Gemera, кът за клиенти, офиси, шоурум и магазин за сувенири. Отвън ще бъде изградена и писта за тестване на автомобилите, като тя ще служи и за забавляване/обучение на клиентите.

Ще има също и нещо, като музей – зала с площ от 800 кв. м с всички модели от вече 28-годишната история на марката. Разбира се разрастването ще бъде съпътствано и с ангажирането и на още хора, 100 инженера и 150 оперативни служители до края на 2023-та. Част от които ще будат заети с Gemera и нейят революционен електромотор Quark, който тежи 30 кг и генерира 335 к.с. и 600 Нм. Кликнете на него за интересния материал.

Първородната Godzilla!