Смешна глоба за това ново Bugatti Chiron Super Sport 300+ (Видео)


14 Feb 2022

Ясно е, че законите са си закони и трябва да се спазват от всички. А полицията в Лондон си върши работата по протокол и отби току-що регистрирано Bugatti Chiron Super Sport 300+, чиято серия е лимитирана до 30 екземпляра.

Причината е, че чисто новата френска хиперкола няма преден номер. Текстът към видеото по-долу гласи, че „това е жалко, защото колата изглежда много по-добре без такъв. Самата кола е шедьовър, способна да развива скорост от 490 км/ч, тъй като Bugatti счупи световния рекорд за максимална скорост“.

Британските полицаи връчиха глоба от само 100 лири на собственика на въпросното Bugatti Chiron Super Sport 300+, заради липсата на предна регистрационна табела. Това е смешна сума на фона на цената на колата, която е над 3,5 млн. евро.

Подобно на останалите коли от серията този Chiron Super Sport+ e в черен цвят с оранжеви ленти. Хиперколата е изминала до момента на глобата само 367 км.

Откъм технически характеристики Chiron-ът разполага с 1600 к.с., идващи от познатия четворно-турбиниран W16 двигател. Максималната скорост е електронно заключена до 440 км/ч, но при желание от страна на собственика тя може да бъде премахната и колата да се тества до краен предел на тестовия овал на VW Group „Ера-Лесиен“. Което може би е по-добра идея от това да я изкарате на немски аутобан без ограничения, заради което после да ви погне немската прокуратура, както се случи с чешкия бизнесмен Радим Пасер.

Лукс от Китай!