Това е новата „евридейка“ на Кен Блок (Видео)

  • Галерия от 3 снимки с Audi E-Tron RS GT Галерия от 3 снимки с Audi E-Tron RS GT

02 Mar 2022

През септември 2021 г. Кен Блок и Audi обявиха своето партньорство, което разбираемо наложи коренна промяна в гаража на пилота. Малко преди това да се случи официално той разпродаде част от любимите си Ford-ове, първото си ралиджийско Subaru WRX STI а след новия договор показа и „служебната“ си кола за предстоящите гимкхана епизоди – електрическото Audi S1 Hoonitron.

Новото в живота на 54-годишния американец е ето това бяло Audi E-Tron RS GT. Което някои колеги оприличиха като Stormtrooper на колела. Официално това е колата на Кен Блок, която ще кара в своето ежедневие. Тя е персонализирана, така че да бъде разпознавана на улицата, че е „колата на Кен Блок“.

Подобно на споменатото по-горе S1 Hoonitron и това Audi е напълно електрическо. И за разлика от любимия доскоро черен цвят на Кен Блок, въпросният E-Tron RS GT е контрастно бял.

Джантите също са бели, но предните са с аеродинамични тасове от Rotiform, които също си партнират с Кен Блок. Засега каплите са с гуми Toyo Sport, но Блок възнамерява да ги смени с всесезонният модел Toyo Celsius, защото „живее в планината, а те са идеални за нуждите му“.

Два електродвигателя задвижват Audi E-Tron RS GT, които му осигуряват около 600 к.с., но с лаунч контрол мощността достига 637 к.с., а максималният въртяще момент 830 Нм.

Кен Блок със сигурност трябва да е доволен, че това е „едно от най-бързите Audi-та и това с най-голям въртящ момент“. E-Tron RS GT ускорява от 0-100 км/ч за 3,3 секунди и максимално може да развие 249 км/ч.

Блок коментира, че това е „идеално подходящ за него автомобил, неговото семейство и всички диви сноуборд приключения, в които участва в Юта всеки ден”.

Видеото по-долу няма да е единственото, посветено на новата кола на Кен Блок. Това е първият епизод от общо шест планирани. Така че, приятно гледане. Отнема максимум 15 минути.

Лукс от Китай!