GB made in BG. Vilner направи Morgan Plus 8 по-британски от оригинала


18 Apr 2016

Работата е там, че парите невинаги са самодостатъчни за да убедят един автомобилен производител, да изпълни индивидуалните ви желания. Дори когато говорим за традиционна марка, като Morgan, чийто шасита все още се изработват на ръка, от ясеново дърво - на традиционните модели, колите с BMW V8 ползват алуминиеви профили - и покриват със старателно огънати, също на ръка, панели от алуминиева сплав.

Такъв е бил и случаят с този класически роудстър Morgan Plus 8, който освен всичко друго, е и една от стоте специално изпълнени бройки 35th Anniversary. Нещо, което може да познаете по прекрасния алуминиев волан с нитован дървен обръч, дело на харизматичната марка Moto-Lita.

Той е и единственият елемент от интериора останал недокоснат от арт ателието на Vilner. Оригиналната кабина (която може да видите на последните снимки), не отговаряла нито на представите на собственика за класическа британска обстановка, нито подхождала на кола от подобен калибър, още повече в специално изпълнение, по случай 35-ата годишнина на модела.

Първородната Godzilla!