BMW X5 xDrivre40 Li е X5 с дълга база само за Китай. Междуосието е колкото на X7

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

06 Mar 2022

Досега BMW X5 се произвеждаше само в завода на марката в Южна Каролина, за целия свят. И само с един вариант на междуосието от 2975 мм, при дължина на автомобила от малко над 4,9 метра. Но понеже знаете, че в Китай обичат понятието „дълга база“, BMW създаде такава само за месния пазар.

Немците ще предложат две модификации на удължения SUV с означения BMW X5 xDrivre30 Li и BMW X5 xDrivre40 Li. И п при двете разстоянието между двете оси е удължено със 130 мм и възлиза на 3105 мм, съвсем случайно колкото на по-големия модел X7. В прессъобщението не се споменава общата дължина на колата, но можем да предположим, че X5 Li е малко над 5 метра.

Бонусът от 130 мм е изцяло в полза на седящите на втория ред. Освен повече пространство, китайската версия е снабдена и с по-различни седалки, по-комфортни, обсегът на регулиране на ъгъла на задните облегалки е увеличен с 4 градуса, като има и специфична площадка за зареждане на смартфон.

От BMW отбелязват, че това ще е първият „ексклузивен X модел“ на марката, който ще се произвежда в Китай, в завода на BMW Brilliance Automotive Ltd. Първите доставки ще бъдат направени през април, а двигателите са 4-цилиндровия бензинов турбо с 245 к.с. и 350 Нм, който не се предлага за Европа. X5 xDrivre40 Li пък разчита на 3-литровия 6-цилиндров редови турбо бензин с 333 к.с. и 450 Нм.

Първородната Godzilla!