BMW i7 xDrive60 дебютира на 14 април


26 Mar 2022

На сайта на BMW вече може да откриете новото i7. Лимузината, рекламирана като “първия изцяло електрически луксозен седан в света” ще дебютира на 14 април, твърди BMW Blog. Датата не е потвърдена от компанията, но BMW отдавна потвърди, че премиерата ще е през април, така че 14-и или по-късно, остана малко!

 

Вече със сигурност знаем, че първата представена версия ще носи означението i7 xDrive60 и ще предлага пробег с едно зареждане от 610 км (среден разход от 18,9 кВтч/100 км). Това е идентичен пробег с този на iX xDrive50, така че може да предположим, че i7 xDrive60 ще се задвижва от същата комбинация от два електромотора с общо 523 к.с. и 765 Нм.

От подгряващите изображения знаем, че i7 ще идва с огромни бъбреци със светещи лайстни, а от днес в сайта на компанията откриваме подробности и за други детайли.

Колата ще идва с BMW Iconic Glow – светлини с кристално стъкло, BMW Interaction Bar – хоризонтален елемент през целия интериор, който служи за управление на вентилацията или отваряне на жабката. Вече знаете за BMW Theatre Screen – напълно нова функция в луксозния клас – 31,1-инчов панорамен дисплей за пътниците на задните седалки. Когато той работи, осветлението в колата се затъмнява, а щорите на прозорците се спускат автоматично, за да се превърне в новото олицетворение на понятието автомобилно кино.

Освен xDrive60 се очаква да има още поне две версии. Базовата може би ще е xDrive50, а топ моделът трябва да получи означението i7 M70 или xDrive70. Това ще е най-мощната Серия 7 въобще с около 750 к.с.

 

Лукс от Китай!