BMW ще произвежда “новата класа” модели в супер модерен завод в Унгария

  • Футуристична Серия 3, така си представяме първата кола, стъпила на платформата Neue Klasse Футуристична Серия 3, така си представяме първата кола, стъпила на платформата Neue Klasse
  • Супер модерният завод в Унгария вече се строи Супер модерният завод в Унгария вече се строи

10 May 2022

BMW от години разработва изцяло нова платформа, известна като Neue Klasse. Досега се смяташе, че тя ще включва както електрически, така и конвенционални модели. Шефът на компанията Оливер Ципсе обаче призна, че Neue Klasse ще бъде архитектура само за електромобили. Първият, който ще използва платформата, ще бъде електрическата Серия 3, която се очаква след три години – през 2025 г., като това ще е първият модел от третото поколение електромобили на BMW. Първото поколение включваше само i3 преди десет години, второто поколение са моделите, които баварците представят през последните две години, включително новото i7.

Neue Klasse ще бъде нещо различно – това ще са коли, които няма да имат конвенционални алтернативи с бензинови или дизелови мотори. Всички бъдещи BMW-та с ДВГ ще използват съществуващите в момента платформи, като изглежда няма да бъдат разработвани нови платформи. За сметка на това архитектурата Neue Klasse ще се развива, като след електрическата Серия 3 на нея ще стъпят цял куп модели – от най-популярните седани, комбита и кросоувъри на марката до нов спортен флагман, който ще бъде произведен в малък тираж.

BMW планира да произвежда първите представители на Neue Klasse в новото супер модерно съоръжение, което се строи в Дебрецен, Унгария. Това ще бъде един от най-високотехнологичните автомобилни заводи не само за BMW, но и в света въобще.


 

Първородната Godzilla!