Лош ден за собственика на тази 39-метрова суперяхта (Видео)

  • Галерия от 5 снимки със суперяхтата Галерия от 5 снимки със суперяхтата

22 Aug 2022

Видеото по-долу запечтва последните секунди от живота на италианската суперяхта „Saga”. Миналата събота по обяд тя е била на 9 морски мили (16,6 км) от бреговете на курорта в Южна Италия Катанцаро Марина, забелязана да потъва странично.

Капитанът на яхтата е подал сигнал за помощ и е съобщил за нахлуването на вода в корпуса. Към мястото е изпратен патрулен катер, на който са се качили петима души. Част от екипажа и самият капитан са останали на борда, за да опитат да спасят яхтата.

Пристигнал е и влекач, който да изтегли лодката до най-близкото пристанище. Но това така и не се случва, защото метеорологичните условия са се влошили и е трябвало незабавна евакуация на всички от екипажа. Те са качени успешно на притеклия се на помощ влекач.

Дългата 39,4 метра яхта в крайна сметка потъва, като ще започне разследване за причините за пробития корпус.

„Saga“ е построена от Monaco Yachting & Technologies в Пиза, Италия. Плавала е под флага на Каймановите острови, разполагайки с три палуби, шест каюти за гости и четири за екипажа, като може да събере общо 19 души. Двигателите са два морски Caterpillar-а, осигуряващи 1006 к.с., благодарение на които може да се достигне скорост от 14 възела (26 км/ч). Заредена напълно суперяхтата има максимален пробег от 4000 морски мили (7400 км), поддържайки крайцерска скорост от 11 възела.

Първородната Godzilla!