BMW Серия 5 G60: какво знаем дотук!

  • Рендъри на бъдещото BMW G60 от различни издания Рендъри на бъдещото BMW G60 от различни издания

01 Nov 2022

Рендърът най-отгоре е любезно предоставен от колегите от TopElectricSUV!

Осмото поколение BMW Серия 5 е все по-близо до своята премиера. Седанът G60 и комбито G69 се очаква да дебютират до няколко месеца и да започнат да се произвеждат в началото на 2023 г. BMW Blog съобщава на базата на папарашки снимки, че всички версии ще изглеждат по един и същи начин, независимо дали говорим за бензиново, дизелово, плъгин хибридно или изцяло електрическо задвижване. И четирите варианта стъпват на платформата CLAR.

 

 

Външно промените спрямо актуалното поколение G30 няма да са драстични. Дръжките на вратите вече ще са потъващи, а фаровете ще имат по-остри черти. Почитателите на марката вероятно ще са доволни да разберат, че новата “петица” няма да вземе нееднозначно приетите двойни фарове на Серия 7 и X7.

По всяка вероятност ще има няколко електрически версии, вероятно дори на базата на комбито – i5 Touring ще бъде един от малкото конкуренти на Taycan Cross/Sport Turismo. Още по-интересен е слухът за M5 Touring – вероятно с плъгин хибридното задвижване на XM – с V8. Това ще бъде и единствената версия с 8-цилиндров двигател, след като всички други ще бъдат с четири или шест цилиндъра.

 

Първородната Godzilla!