Това е една от най-скъпите суперяхти, която може да наемете за...

  • Галерия от 15 снимки с Lürssen Phoenix 2 Галерия от 15 снимки с Lürssen Phoenix 2

14 Nov 2022

Суперяхтата от снимките тук е Lürssen Phoenix 2, тя е дълга 90 метра и може да я наемете за круиз около Карибските острови тази зима. Една седмица на борда й ще ви струва сумата от 1 милион долара, което по днешния курс прави точно 1 886 848 лв. или 269 549 лв. на ден.

Phoenix 2 е била собственост на полския милиардер Ян Кулчик, един от най-богатите хора в Европа и най-богат човек в родната си Полша. Кулчик обаче издъхва след усложнение след операция през 2015 г. и яхтата е наследена от неговото семейство, което я запазва.

Яхтата Phoenix 2 струва 123 млн. долара (232 млн. лв.), като фамилията на Ян Кулчик решава да я отдава под наем на хора, които могат да си позволят да похарчат 1 милион долара за една седмица.

Суперяхтата е построена през 2010 г. и е проектирана от известния дизайнер Андрю Уинч в Ню Йорк. Тя е оборудвана с всичко необходимо за една незабравима ваканция. Разполага с два киносалона, един от които има машина за пуканки. На най-горната палуба има овален басейн, дълъг 7 метра, а на долната палуба има джакузи.

Lürssen Phoenix 2 може да предложи място за 12 гости и 29-членен екипаж.

От галерията най-горе може да придобиете по-голяма представа за останалата част от интериора на Phoenix 2. Една от залите разполага с поръчков роял със златни орнаменти, но и останалите помещения са впечатляващи.

В случай че искате да резервирате суперхятата може да го направите през сайта на компанията за чартъри Edmiston. И още през декември да сте на 8 хиляди километра западно от България и в топлите води на Карибско море.

Първородната Godzilla!