Кола стъпи на лед и падна под яз. Калин в Рила

  • Галерия от 3 снимки с пътя, водещ към най-високият язовир на Балканите - яз. Калин Галерия от 3 снимки с пътя, водещ към най-високият язовир на Балканите - яз. Калин

02 Jan 2023

Новата година започна с неприятен инцидент в красивия участък под яз. Калин в Рила планина. Кола падна от пътя, водещ към най-восикия язовир на Балканите (2394 м), но за щастие хората в нея са успели да слязат преди тя да се отправи по изклютително стръмните склонове.

Причина за злопоуката е лед върху шосето, което е известно със своите красиви серпентини, водещи към яз. Калин. Този път е проходим в по-топлите месеци от годината, а през зимата е затрупан от сняг. Но такъв в момента липсва в по-ниските части и някои хора все още го ползват.

Погледнат от високо пътят до яз. Калин, който се намира вляво от пътя за Рилския манастир е много красив и предлага невероятни гледки. Наподобява серпентините на Трансфагарашан и Стелвио, но за разлика от тях не е за всеки автомобил или мотор.

Падналият автомобил е тръгнал назад, след като колата е стъпила на лед. Хората, пътували в колата са успели да слязат веднага, след което колата, тип SUV, е полетяла надолу и след около 200 метра е спряла, сериозно смачкана от търкалянето.

Във вчерашният ден се търсеше специализирана техника за изваждането на падналия SUV. Теренът е опасен, а колата е на далечно разстояние от пътя и има камъни и скали, допълнително затрудняващи изтеглянето.

 

Снимки: Meteo-Ride.com

Лукс от Китай!