Това е български Москвич 2140 купе с трансмисия от Ford, окачване от BMW и табло от Audi

  • 13 снимки 13 снимки

15 Aug 2023

Популярността на автомобилите Москвич получи ново подсилване в последните месеци, когато стана ясно, че руската марка се връща на пазара под формата на ребрандирани китайски продукти. Тези машини обаче няма да се продават в България и Европа, а у нас си остава само споменът за малко недодяланите, но сравнително достъпни москвичи от миналото.

Отдавна обаче не бяхме виждали наистина уникален екземпляр Москвич, който да се отличава от масовката. Случайно попаднахме на този маслено зелен 2140, който е превърнат в красиво купе от запален български фен и решихме, че трябва да го споделим с вас. Машината използва компоненти от множество различни автомобили, но ще оставим оригиналното описание да ви разкаже повече (публикуваме без редакторска намеса):

"Трансмисия Ford Sierra V6. Автомобилът е превърнат в купе, покривът на Ford Orion е свален с 30 см, а благодарение на по-широкото окачване на BMW колата е разширена с около 25 см. Оборудван с хидравлика, климатик, електрически стъкла, електрически люк, навигация, камера за задно виждане и др., Стъклата са специално персонализирани за този автомобил. Таблото е от Ауди, седалките от Голф 2, а останалата част от интериора пак е по поръчка."

В галерията по-горе имаме 13 снимки от сегашното състояние на колата и от процеса на реставрация и модификация.

Лукс от Китай!