Москвич планира още два нови модела, и двата ще са ребрандирани 'китайци'


17 Mar 2023

Марката Москвич беше възродена в Русия през миналата година, след като Renault прекрати дейността си в страната заради руската инвазия в Украйна. Това отвори възможност Москвич да се завърне под формата на ребрандирана китайска марка, която няма собствена развойна дейност и производство, а само монтаж на полуготови автомобили от Китай.

След лансирането на модела Москвич 3, руснаците искат да пуснат още две нови джипки тази година. Това разбираме от изявление на Сергей Когогин, ръководител на Камаз. Производителят на камиони в момента е основен технологичен апртньор на Москвич, който отговаря за това китайските автомобили JAC да бъдат сглобявани в Русия. Новите попълнения в гамата се очаква да бъдат Москвич 5 и Москвич 6, които ще бъдат лансирани до края на годината.

Москвич 5 най-вероятно ще бъде по-голям кросоувър от Москвич 3, който към момента се продава и в електрическа версия, но интересът към него е леко казано минимален. По-големият му брат отново ще бъде разработен и произвеждан в Китай, но засега не е ясно точно кой модел на JAC ще бъде аналогът.

Що се отнася до Москвич 6, тук най-вероятно говорим за автомобил от модерния в момента сегмент на големите лифтбеци, в същия дух като Citroen C5 X и Peugeot 408.

Първородната Godzilla!