Новият Москвич е истински хит - 36 продадени бройки за два месеца


14 Feb 2023

Както стана ясно малко по-рано тази година, автомобилният пазар в Русия не се радва на особено добри резултати през последните месеци. Китайските брандове постепенно завземат всички овакантени от западни брандове ниши, а местните производители изостават значително по отношение на технологии и качество. Дори един от очакваните спасители не успява да отговори на очакванията.

Възроденият Москвич - ребрандирана версия на китайския JAC JS4 - е успял да продаде цели 36 бройки през декември и януари. От Российская газета, цитирани от CarMarket, съобщават, че интересът към автомобила е абсолютно минимален като причината за това най-вероятно е високата базова цена от 1,97 млн. рубли или приблизително 49 250 лв. по актуалните обменни курсове.

От репортажа разбираме, че през декември са реализирани 6 продажби на кросоувъра Москвич, а през януари – 29. Интересът към електрическата версия е още по-нищожен - 2 бройки през декември и 3 през януари. Продажбите съвсем не отговарят на производствените планове, тъй като от Москвич искаха да сглобят не по-малко от 50 000 бройки тази година. 2000 от тях вече са монтирани и чакат своите нови собственици по шоурумите из страната. Кога и дали те ще дойдат обаче - засега изглежда доста неясно.

Първородната Godzilla!