Интериорът на новия Mercedes Е-класа - селфи камера, Tik Tok и Angry Birds

  • 7 снимки с интериора на новата Е-класа 7 снимки с интериора на новата Е-класа

23 Feb 2023

Mercedes официално стартира тийзър кампанията за следващото поколение E-Class с кодово име W214. Луксозният седан разкрива интериора си в серия от снимки, които показват табло с три дисплея, което ни е силно познато от електрическия EQE.

Оформлението не е копие на интериора на EQE, тъй като Mercedes е избрал по-тънки външни вентилационни отвори с извита форма, свързващи се с главния централен вентилационен отвор. Той придава на арматурното табло по-елегантен и по-минималистичен вид, като премахва страничните вентилационни отвори в стила на турбина от електрическия седан. 

Друга промяна се вижда в горната част на арматурното табло, където е добавена селфи/видео камера. Предлага се срещу допълнително заплащане като част от MBUX Superscreen инфотейнмънт системата, която включва и допълнителния екран от страната на пътника на таблото. Камерата работи само когато автомобилът е неподвижен и може да се използва за правене на снимки и видео или за видеоконференции чрез Zoom или Webex.

Както сме виждали в други модели на Mercedes от висок клас, E-Class ще следи движенията на очите на водача, за да установи дали той гледа към дисплея от дясната страна на таблото. Този трети екран използва нещо, наречено технология за управление на двойна светлина, за да предотврати гледането на видеоклипове периферно от водача. 

Има и камера, която записва движенията на очите на водача, за да установи дали той гледа към екрана на пътника. Когато това се случи, яркостта може да бъде намалена, за да стане по-малко видима за водача и следователно да намали разсейването. Пътникът отпред ще може да гледа съдържание дори когато екранът е затъмнен.

Инфоразвлекателната система ще идва в комплект с други приложения извън Zoom и Webex. Mercedes ще вгради социалното приложение TikTok в MBUX, заедно с ежедневната игра Angry Birds и уеб браузъра Vivaldi. Допълнителен портал за забавление ZYNC ще осигури достъп до видео стрийминг, игри, новини и допълнително съдържание при поискване, достъпно на централния екран и екрана на пътника.

Лукс от Китай!