Базов, по-базов, BMW X5: този екземпляр е с ръчна кутия, платнени седалки и ръчен климатик

  • 5 снимки с базовото Х5 5 снимки с базовото Х5

15 Mar 2023

Наскоро случайно открихме, че имаме скрито увлечение към базови версии на популярни масови и луксозни модели. По този начин попаднахме на международна Facebook група с името Base Models Only, в която, както името само говори, потребителите обсъждат именно такива относително редки птици.

Едно от последните попадения от страницата е едно сиво BMW X5 от първо поколение. Трудно можем да си представим SUV на баварците да бъде окачествен като базов, но случаят тук е точно такъв. Въпросният екземпляр е с жълти рефлекторни фарове, ръчен климатик (а не климатроник), ръчно регулируеми седалки с платнена тапицерия и волан без бутони. Липсват парктроници и каквато и да е форма на инфотейнмънт система с екран. Под капака намираме 3-литров дизелов мотор, който е куплиран с 5-степенна ръчна скоростна кутия. 

След няколко минути ровене в интернет, успяхме да открием въпросния автомобил за продажба. Той се намира в Германия и е наличен срещу сумата от 6950 евро. Изминал е малко под 200 000 километра от нов до ден днешен и, съдейки само по снимките, бихме могли да кажем, че е доста запазен. Пълната информация можете да откриете на този линк.

Първородната Godzilla!