Това е новият Cayenne отвътре

  • Галерия с 5 изображения. Галерия с 5 изображения.

30 Mar 2023

Porsche показа първите изображения на интериора на новия Cayenne, който ще дебютира пред публика на 18 април, на салона в Шанхай. Кокпитът е силно повлиян от този на първото чисто електрическо Porsche, моделът Taycan, който бе представен през 2019.

Оттам е интерпретирана идеята за извит панел с объл контур зад волана, чиито „диагонал“ е 12,6 инча (32 см). Той може да изобразява класическото за Porsche разпределение с пет кръгли уреда (с централен оборотомер), като разбира се показанията на дисплея могат да се променят по избор на водача. Възможни са 3D визия на навигационната карта, Night Vision Assist изображения и други.

Подобно на Taycan, лостчето за избиране на режимите на скоростната кутия (ако има такава и не е чисто електрически, макар че Porsche готвят отделен EV SUV модел) е разположено горе, вдясно от волана, който пък е с произход Porsche 911. От разположения на него въртящ се Drive Mode превключвател се избират програми за каране - Normal, Offroad, Sport и Sport Plus.

Дисплеят на инфотейнмънт системата Porsche Communication Management (PCM) е 12,3-инчов (31,24 см), ще идва серийно с Apple CarPlay, Android Auto и вградени приложения, като Spotify и Apple Music. Също както при Taycan, новият Cayenne ще може да се поръча и с дисплей за пасажера - 10,9-инчов (27,7 см) панел с различни функции за забавление.

Управлението на климатичната инсталация? Porsche са решили някои от важните A/C функции да се командват с физически бутони (Ура!), като също са запазили и колелцето за регулиране звука на стерео системата. Запазени са и характерните за модела дръжки над тунела на трансмисията, които присъстват във всяко поколение Cayenne, още от 9PA генерацията от 2002. Браво на Porsche.

Първородната Godzilla!