BMW XM Label Red е най-мощният сериен автомобил на марката в нейната история

  • 6 снимки с BMW XM Label Red 6 снимки с BMW XM Label Red

12 Apr 2023

Автомобилният свят се промени до такава степен, че най-мощните и бързи модели на отделните марки често не са спортни коли, а огромни SUV-та. Такъв е и случаят с BMW, който току-що показа XM Label Red - най-мощната, най-скъпата и най-бързата версия на флагманския джип XM. A и най-мощният сериен автомобил в цялата история на баварците до момента.

Докато обикновеният XM се задоволява със "само" 644 к.с. и 800 Нм въртящ момент, Label Red вдига тези стойности до колосалните 738 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Цялата тази тяга е възможна, благодарение на подобрена версия на двигателя S68, който има работен обем от 4,4 литра и две турбини. Голяма подкрепа оказва и електрическия мотор, вграден в скоростната кутия с осем предавки. Мощта се предава до четирите колела, а налични са няколко режима на движение, между които и специален за шофиране през дюни.

BMW казва, че XM Label Red спринтира до 60 мили в час (96 км/ч) само за 3,7 секунди или четири десети от секундата по-бързо от обикновения вариант. Електронно ограничената максимална скорост е 250 км/ч и може да достигне до 282 км/ч, ако изберете опционалния пакет M Driver's. 

За момента BMW е готов да покаже модела само в онлайн среда, но публичен дебют ще видим още през следващата седмица по време на изложението в Шанхай. След премиерата си на Auto Shanghai 2023, XM Label Red ще влезе в производство в завода на марката в Спартанбърг в Южна Каролина този август. Подробностите за цените ще бъдат разкрити скоро, но се пригответе за стартова цена от близо 200 000 долара.

Лукс от Китай!