BMW май ще се откаже от ХМ бързо


27 Jun 2024

BMW XM - онзи огромен SUV модел, който се появи като едва втория модел на М дивизията, появил се като самостоятелна разработка. Изглежда обаче пазарните резултати не са точно това, което баварците са очаквали, а може да има и друга причина, но вече се говори усилено, че возилото ще бъде спряно през 2028 г. без директен наследник.

Първо информацията се появи в авторитетното издание Automotive News, след което беше подхваната от всички големи международни автомобилни сайтове. В оригиналния материал се казва, че баварците са се отказали да разработват наследник на модела, който се очакваше да бъде с изцяло електрическо задвижване. Точна причина не се посочва, но най-вероятно става въпрос за слаби продажби.

От марката след това разпространиха съобщение до медиите, в което обясняват, че все още не са готови да направят изявление относно бъдещето на модела ХМ. Но, както знаем от множество подобни ситуации в миналото, където има дим, има и огън. С други думи, след като подобна информация се появи в толкова авторитетно издание, най-вероятно поне част от нея е вярна.

Най-добрият в класа си?