Изтекоха снимки на новия чисто електрически VW Passat


13 Apr 2023

По-рано през годината по време на CES Volkswagen представи камуфлажен прототип на това, което в крайна сметка ще се появи на пазара като ID.7 Електрическият седан е предназначен да се конкурира с Tesla Model 3, също така ефективно служейки като по-луксозен електрически заместител на Passat.

Електрифицираният седан от среден размер трябва да дебютира на 18 април на автомобилното изложение в Шанхай, но серийният дизайн беше разкрит чрез патентната служба на Министерството на вътрешните работи на Китай. По традиция снимки от това патентно бюро ни дават ранен поглед към модел, който ще видим по пътищата след поне около година.

Както можем да видим на снимките, стилът на серийния ID.7 включва елементи от концепциите ID.Aero, ID.Vizzion и ID.Space Vizzion. Заслужава да се отбележи също, че обозначението на модела на автомобила за китайския пазар е ID.7 Vizzion, а не само ID.7. Предстои да разберем как ще се нарича електромобилът за Европа.

Припомняме, че следващото поколение конвенционален Volkswagen Passat ще се предлага само като комби. Версията седан ще бъде изместена именно от този електрически автомобил.

Лукс от Китай!