BMW ще произвежда електрически автомобили от следващо поколение и в Китай


19 May 2023

По повод 20-годишния юбилей на съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive, немската компания обяви локалнот производство на автомобили Neue Klasse в Китай. След въвеждането на пазара през 2025 година моделите от следващото поколение от 2026 година ще се произвеждат и в BBA в Шънян. Припомняме, че наскоро BMW обяви производство на електромобили и в Мексико.

Необходимите за китайското производство високоволтови батерии също ще се произвеждат локално. В рамките на юбилея бе направена и виртуалната първа копка за новия монтажен завод за високоволтови батерии. BBA инвестира 10 млрд. юана в новата производствена мощност, където от 2026 година ще се сглобяват акумулаторни клетки от следващото, вече шесто поколение на високоволтовите батерии. „Sixth Generation Battery Project“ ще играе важна роля при производството на автомобили от Neue Klasse и ще осигури около 2000 допълнителни работни места в региона.

BMW Group е представена на китайския пазар от 1994 г. и основава съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive през май 2003 г. През последните 20 години BMW Group непрекъснато разширява дейността си в Китай. Производственият капацитет в Шънян е увеличен от 30 000 до 830 000 екземпляра. Сега BBA произвежда седем моделни семейства, които включват изцяло електрически, плъг-ин хибридни двигатели и двигатели с вътрешно горене. Електромобилността и дигитализацията играят важна роля в BMW Group и особено в Китай. Следващото поколение модели на BMW Group, Neue Klasse, ще олицетворява и трите стълба на мобилността на бъдещето: електрическа, дигитална и кръгова.

Първородната Godzilla!