Citroen също планира електричка за под 25 хил. евро


19 Jun 2023

Volkswagen и Tesla не са единствените производители, които планират електрически модели на цена под 25 хил. евро. Citroen също влиза в състезанието за достъпна електричка с новия ë-C3. Около модела засега има повече въпроси, отколкото отговори. 

Объркването идва оттам, че Citroen вече прави един доста достъпен електрически вариант на C3 в Индия. Според някои медии точно това ще е колата, която ще дойде в Европа, макар и с по-модерен дизайн и някои технически промени. В случай че тази информация е вярна, то очаквайте малкият модел да предлага комфорт и оборудване, сравними с тези на Dacia Spring. В Индия ë-C3 идва с 57 к.с. и 143 Нм, като максималната му скорост е 107 км/ч. Асемблирането за Европа ще става в Словакия, но вероятно батерията и други компоненти ще идват или от Индия или от Китай, за да се запази цената ниска.

Друго предположение за новата достъпна електричка на Citroen е, че това ще бъде супер базова версия на следващото поколение C3. Някои сръбски медии преди няколко месеца съобщиха, че този автомобил ще се прави в завода на Stellantis в Крагуевац, откъдето слизаше Fiat 500L.

Във всеки случай очакваме малкият е-Citroen да дебютира тази есен, но да имаме повече детайли доста по-скоро.

 

Лукс от Китай!