Австрийска фирма за кабелни снопове изгражда нов завод до Русе


19 Jun 2023

GG Group (Gebauer and Griller) - австрийска компания, специализирана в производството на кабелни снопове за автомобили, обяви официално, че ще строи нов завод в България. Той ще се намира до Русе и ще има площ от около 11 000 кв.

Очаква се първата копка да бъде направена до края на годината, а когато съоръжението бъде завършено и влезе в експлоатация, то трябва да ангажира минимум 100 нови служители. Австрийците казват, че са се спрели на Русе поради неговото благоприятно географско разположение в близост до границата с Румъния, икономически изгодни демографски условия и възможност за по-нататъшни разширявания в дългосрочна перспектива.

Фокусът на дейността на този нов завод ще бъдат кабелни снопове за електрически автомобили. Възможно е в бъдеще при разрастване на дейността фабриката да се ангажира и с производство на кабелни снопове за други автомобили. В момента компанията управлява заводи в Пойсдорф (Австрия), Микулов (Чехия), Бълци (Молдова), Сан Хуан дел Рио (Мексико) и Шенянг (Китай).

„С новосъздадените мощности в Русе ние отговаряме на изричното търсене на клиентите за допълнителни, високотехнологични производствени възможности, които могат да се разрастват според качествените и количествените изисквания и нужди на нашите клиенти“, казва Холгер Фастабенд , директор в GG Group.

Николаус Грилер, председател на Комитета на акционерите и член на Надзорния съвет на GG Group, добавя: „От страна на собствениците е от съществено значение активно да подкрепят и помагат за оформянето на планирания растеж на GG Group. Това разширяване ще ни позволи да реализираме нашия пазарен потенциал и да продължим да инвестираме в бъдещи технологии в дългосрочен план.“

Лукс от Китай!