BMW X5 дълга база е с 13 см по-дълъг, но е само за Китай

  • 7 снимки 7 снимки

26 Aug 2023

Първоначално BMW представи само за Китай X5 Li през март 2022 г. или преди около година и половина. Нито една компания в автомобилната индустрия не обновява продукта си на по-малко от три или четири години, но BMW този път прави изключение от правилото, пускайки LCI версия на своя SUV с дълга база. Актуализираният X5 Li идва няколко месеца след фейслифта в средата на жизнения цикъл за X5 и X6.

Автомобилът се възползва от удължено междуосие, по-дълго от стандартното с 130 милиметра в сравнение със своя глобален аналог – същото, което беше приложено и към версията преди фейслифта. Това води до щедро пространство за краката на пътниците отзад. В допълнение към това, разширените задни врати опростяват влизането и излизането. Специално проектираните седалки и ексклузивното оборудване се грижат за комфорта на дълги разстояния.

Произвеждан в завода в Дадонг от съвместното предприятие BMW Brilliance, новият X5 Li ще се предлага в две версии и ще бъде пуснат в продажба през септември 2023 г. Базовият модел е X5 xDrive30 Li, задвижван от 2-литров четирицилиндров бензинов двигател с мощност 258 к.с. 

За клиентите, които търсят шестцилиндров двигател, има X5 xDrive40Li, който може да се похвали с 3-литров редови шестцилиндров турбо двигател. Той генерира впечатляващите 380 к.с. за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди. За отбелязване е, че X5 xDrive40Li може също да се движи само на ток при ниски скорости.

Лукс от Китай!