BMW обнови най-продавания брониран SUV на планетата

  • 6 снимки 6 снимки

29 Aug 2023

След като по-рано тази година показа фейслифт версиите на X5 и Х6, сега BMW е готов и с модернизирания вариант на X5 Protection VR6. Най-новият модел на бронирания автомобил отговаря на международно признатите официални тестови критерии на "Асоциацията на тестовите центрове за устойчиви на атаки материали и конструкции" (VPAM). Официалният сертификат за целия автомобил е предоставен в съответствие с директивите за Bullet Resistant Vehicles (VPAM BRV), както и за Explosive Resistant Vehicles (VPAM ERV, версия 3).

Новото оформление на екстериора и интериора гарантира, че новото BMW X5 Protection VR6 почти няма да се различава визуално от съответния сериен модел. Ненатрапчиво присъствие в обществения трафик е допълнителен фактор за безопасност за хората, нуждаещи се от защита. 

По този начин, новото X5 Protection VR6 съчетава отлична защита срещу въоръжени нападатели с незабележим дизайн и превъзходни динамични характеристики. Това става възможно благодарение на интегрирано защитно оборудване като формованите части на бронята и бронираните стъкла са разработени специално за модела и са интегрирани хармонично в цялостната концепция на автомобила по отношение на функцията и дизайна. Зоните като фугите на каросерията или преходите между каросерията и остъкляването са взети предвид във фазата на разработката на автомобила.

Централни елементи на защитното оборудване са бронята на пътническата клетка и бронираните стъкла. Формованите части от високоякостна стомана прилягат идеално към контурите на каросерията в областта на вратите, страничните рамки, покрива и предната стена. Блиндирана преграда на багажника и алуминиевата защита от осколки за дъното на автомобила допълват мерките за безопасност в областта на каросерията. Като допълнително оборудване за новото BMW X5 Protection VR6 се предлагат разширена броня за дъното на каросерията, както и допълнителна броня за покрива. Серийното оборудване включва самоуплътняващ се при пробив резервоар, чийто специален корпус се уплътнява автоматично след обстрел, за да предотврати изтичане на гориво.

Лукс от Китай!