Милиардерът, искал да направи Титаник II, закъса с яхтата си (Видео)

  • Галерия от 4 снимки с яхтата Галерия от 4 снимки с яхтата

18 Oct 2023

Човекът, който пожела да направи Титаник II, аварира със струващата си 40 млн. долара суперяхта. Първоначално се смяташе, че скъпата лодка е получила пробойна и е започнала да потъва. Нещо, което някои хора сметнаха като възмездие за желанието на Клайв Палмър да се възползва от трагедията на Титаник.

Наклонената на една страна суперяхта „Австралия“ се оказа, че не потъва, а е заседнала в плитките води край бреговете на Сингапур. След няколко часа морските власти успяват да я изтеглят и върнат отново в открито море.

Преди десетина години австралийският милиардер Клайв Палмър разкри плановете си да построи Титаник II. Корабът трябваше да бъде едно към едно с оригинала и да плава по неговия автентичен маршрут през Атлантическия океан от Саутхемптън до Ню Йорк. Тогава много хора се възмутиха от идеята някой да прави бизнес на гърба на нещастието с Титаник, в което загиват над 1500 души.

Милиардерът Клай Палмър, който между другото се занимава и с политика, има огромна колекция автомобили. Миналата година се разпространи информация, че той е купил от руснак бронираната лимузина на Адолф Хитлер Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen. Новината предизвика скандал в Австралия, като в крайна сметка говорител на Палмър каза, че той не е купил колата без добави нищо повече.

Лукс от Китай!