Новата Skoda Superb - първи скици от дизайна, които са повече от обещаващи

  • 4 снимки 4 снимки

25 Oct 2023

Около два месеца след като представи на света скици от интериора на следващото поколение Superb, Skoda пусна и изображения, загатващи за външната част на автомобила. Всичко, което можем да кажем на този етап е, че машината изглежда много обещаващо.

В свят, в който доминиращи са SUV автомобилите, няма как да не сме радостни, че виждаме ново комби от D-сегмента. Надгробните камъни в този сегмент стават все повече и вече включват Ford Mondeo, Opel Insignia, Citroen C5 (в стария му класически комби вид) и дори Volkswagen Passat, който сега съществува само като седан.

Както стана ясно още от шпионските снимки, 2024 Skoda Superb приема еволюционен екстериорен подход, който изглежда по-скоро като фейслифт, отколкото като модел от следващо поколение. По-дълъг, по-висок, но малко по-тесен от своя предшественик, новият Superb ще бъде дори по-просторен от стария модел по отношение на пространството, налично за пътниците и техния товар.

Под капака също няма да е точно бъкано с новости, но все пак е важно да отбележим, че Superb ще продължи да има дизелова версия. С други думи, една от любимите конфигурации в този сегмент - дизел с автоматична трансмисия и предно или двойно предаване - ще продължи да се предлага от Skoda.

За всички други детайли ще трябва да изчакаме пълната премиера на новия Superb. Тя се очаква преди края на годината със старт на продажбите през 2024 година.

Лукс от Китай!