Стадо косатки нападнаха яхта и я потопиха

  • Галерия от 4 снимки Галерия от 4 снимки

09 Nov 2023

Нетипичен инцидент прати на дъното на Гибралтарския проток ветроходната яхта Grazie Mamma. Тя е собственост на полската фирма Morskie Mile, занимаваща се с круизи в Средиземно море, Атлантическия океан и Карибите.

Туристическата компания публикува информация, че миналата сряда тяхната яхта Grazie Mamma е била атакувана от стадо косатки. Те са повредили витлото и са нанесли големи щети по корпуса. Капитанът е опитал да спаси яхтата, насочвайки я към бреговете на Танжер в Мароко, но тя потъва близо до входа на градското пристанище.

Всичко се развива в рамките на 45 минути, като на помощ на екипажа пристига мароканската брегова охрана, която успява да евакуира полските мореплаватели и техните клиенти.

Яхтата Grazie Mamma е използвана дълги години за туристически плавания в Средиземно море, Атлантическия архипелаг и Канарските острови.

В последните няколко години са зачестили подобен тип нападения на косатки срещу лодки. Регистрирани са единствено атаки срещу плавателни съдове, но не и срещу хора. Все още няма научни доказателства какво поражда подобно агресивно поведение на морските бозайници.

Лукс от Китай!