Този Chevy Suburban е с 1000 коня и струва $1,1 млн.

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

30 Nov 2023

1,1 млн. щатски долара за 6-то поколение Chevrolet Suburban? Ами, не точно, защото тази кола няма почти нищо общо с оригинала. Дело е на маниаците от Icon, по поръчка на клиент, чието семейство е работило на поточната линия на модела. 

Затова майсторите от ателието са поставили инициалите им на дръжките на шофьорските врати. Яко. Врати, които заводски са били само две, ако не броим задния капак. С цел подобряване на практичността, човекът поръчал и добавянето на още две, както и на голям мотор.

Оригинално Suburban Mk6 излизал от завода с двигатели с обем между 4,1 и 6,6 литра, от редови и V6 машини, през „малките осмаци“ small-block (с 5, 5,4 и 5,6 литра), до „истинската работа“ big-block.

Тук Icon са настанили т.н. NRE Alien. Това е 7-литров LS 427 туйн турбо V8 с 1000 к.с. и 1220 Нм. Леле. Калифорнийската компания уточнява, че чудовището е съвсем пригодно за ежедневно каране и „спокойно може да работи с 900 об/мин на празен ход, докато седи в задръстване с включен климатик.“

Вероятно е излишно да споменаваме, че окачването е тотално преработено, както и спирачките, които сега са Brembo. Впечатляват също вниманието към детайла, изработката и изчистения дизайн на возилото. Въпросът е дали според вас си заслужава сумата от 1 млн. долара?

Лукс от Китай!