Audi показа във Франкфурт и автономен всъдеход. Казва се AI:Trail

  • Галерия с 21 снимки Галерия с 21 снимки

11 Sep 2019

Ако сте решили, че Audi се отчита на автосалона във Франкфурт единствено с новите RS 6 и RS 7, дълбоко грешите. Компанията показа и този супер шантав прототип - автономен всъдеход, изцяло електрически, разбира се. 

Машинката е продължение на серията AI за автономни коли, от която вече видяхме луксозния Aicon с размерите на A8, състезателния AI:Race, кръстен по-късно PB18, както и градския AI:ME.

Новият всъдеход е дълъг 4,15 метра и очевидно плува дълбоко във водите на футуризма. На 22-инчовите му джанти са монтирани 850-милиметрови гуми. Задвижването е изцяло електрическо и благодарение на това колата не разполага с понижаващи предавки или други детайли, характерни за пътуване извън утъпканите пътища. Електромоторите във всяко от колелата разчитат на десетки сензори, за да определят кога колко въртящ момент да бъде подаван към всяко колело. Максималната мощност е 435 к.с., а въртящият момент е закръглен на 1000 Нм. Батерията е достатъчна за до 480 км по пътя и до 250 км тежък офроуд. Каквото и да значи “тежък” в случая.

Странните детайли по колата не липсват - фарове, например, няма, но за сметка на това има пет автономни дрона, които летят пред вас и осветяват маршрута ви. Зареждането им става на покрива, като те сами следят винаги да са напълно подготвени за летене. Както ще видите от снимките на интериора, той е много по-постен от това, което сме свикнали да виждаме напоследък. Вместо големите екрани дизайнерите на Audi са решили, че най-добре би било шофьорът да използва телефона си, за да следи детайлите като навигация, скорост и подобни.

Шантаво!

 

Първородната Godzilla!