Tesla Model S на 433 000 км за 7800 долара? Не чак толкова лоша идея


08 Jan 2024

Някои казват, че най-скъпата кола, която човек може да купи, е евтина употребявана луксозна кола, особено такава с много километри. Въпреки че мненията са разнопосочни относно това дали Tesla е премиум марка или не, Model S има много предимства. Това е бърз, просторен, практичен и пълен с технологии автомобил. 

Закупен на търг само за 7800 долара, този модел S от 2013 г. е от модификация P85, която работи добре и се движи. Въпреки че километражът показва точно 269 221 мили (433 269 километра), машината не изглежда никак зле предвид възрастта и пробега си. Електрическият заден капак е функционален, както и четирите прозореца, шибедахът, арматурното табло и сензорният екран - все неща, които дефектират относително често при ранните бройки Model S.

Интересното е, че дисплеят на водача показва 133 мили (214 километра) оставащ пробег с приблизително половин батерия. Motor1.com припомня, че тази версия на модела има 85-кВтч батерия, която е достатъчна за около 420 километра реален пробег.  Въпреки че липсва документация за смяна на батерията в историята на автомобила, е доста трудно да се повярва, че на практика няма деградация на батерията след целия този пробег.

Вижте повече във видеото.

Лукс от Китай!