Мате Римац показа личната си кола

  • 10 снимки 10 снимки

15 Mar 2024

Мате Римац е към момента може би най-успялата автомобилна личност от Балканите. Хърватинът управлява производителят на хиперавтомобили Rimac, който пък е собственик на Bugatti. Каква ли кола заслужава толкова високопоставен човек?

Римац показа новия си личен автомобил в социалните мрежи. Естествено, той е заложил на Rimac Nevera, серийната електрическа ракета на Rimac. За колата сме говорили доста пъти, но тук по-интересното е самата спецификация на конкретната машина.

Екстериорният цвят е нещо средно между кафяво и лилаво (или пък светлината ни лъже?), а капачките на страничните огледала са нашарени с хърватския флаг. Седалките са различни на цвят - шофьорската е черна и на нея пише М8 (препратка от английски език към името на Мате), а пасажерската е червена и на нея пише К8 (най-вероятно препратка към семеен член на Мате).

Онзи женски лик, който виждате върху таблото, пък е т.нар. Солинянка (от хърватски - Solinjanka). Това е известна статуя в Хърватия, която остава непокътната при земетресенията от 2020 година, а в момента се съхранява в археологическия музей в Загреб.

Припомняме, че Nevera - екзотичният електрически автомобил с мощност от 1914 к.с. - вече се подвизава и с български номера.

Лукс от Китай!