Bugatti представя наследника на Chiron (гледайте на живо!)


20 Jun 2024

Денят дойде! Bugatti представя наследника на хиперколите Veyron и Chiron днес (20 юни 2024) от 23:00 българско време. Летвата е вдигната толкова убийствено високо, че всеки автомобилен ентусиаст по света чака събитието с вълнение. През 2005 г. Veyron се появи на този свят с безпрецедентните 1001 к.с. и способност да развие 400 км/ч.

 

В епоха преди някой да е чувал за Илон Мъск или Tesla. Днес на света има цял куп електрички, които имат 1000 к.с., но Bugatti си остава нещо много специално, а Chiron отива в историята като един от най-бруталните хиперавтомобили, създавани някога.

 

Какво знаем за наследника часове преди премиерата? Цилиндрите остават 16 на брой, но вече подредени във формата на буквата V, а не като W. Турбините си отиват, новият двигател е изцяло атмосферен. Това е възможно, защото на борда са качени три електромотора, разработени от Rimac (напомняме, че Bugatti Rimac вече е една компания, а не конкурентни марки). Единият е отзад и подпомага 16-цилиндровия двигател, докато другите два са на предния мост.

 

Батерията е сравнително голяма като за плъгин хибрид – цели 25 кВтч. Това ще позволи на новото хипер Bugatti да влиза изцяло на ток в тези части от скъпите световни полиси, където Chiron не беше допускан заради изискванията за вредни емисии.

Ще споделим повече подробности след премиерата!

Много по-добра от предишната?