BMW обучава учители от специализираните гимназии по транспорт в България

  • 4 снимки 4 снимки

23 Jul 2024

В рамките на програмата BMW Академия 25 учители от транспортни гимназии от Бургас, Плевен, Сливница и София  преминават специализирано обучение, представящо последните иновации в автомобилните технологии от BMW. В рамките на 80 учебни часa водени от инструктор на BMW Group преподавателите ще имат възможност да се запознаят с актуалното поколение бензинови и дизелови двигатели на BMW, трансмисии, електрическите превозни средства в гамата, както и да изпробват лично системите за асистенция на водача при тестово шофиране.

Обучението на BMW Академия включва 25 преподаватели по специализирани предмети и се провежда в две групи с продължителност от 5 работни дни в седмиците 15-19 юли и 22-26 юли. Целта на програмата е да е в помощ на екипите на професионалните гимназии, като спомогне за надграждане на квалификация на преподавателите и насърчава по-голямата свързаност на обучението с практиката и актуалните тенденции в света на автомобилните технологии.

В страната от години функционира мащабна и постоянно разширяваща се мрежа от оторизирани сервизи на световни марки, в които има постоянно търсене на квалифицирани кадри, добро заплащане и условия на труд, редовно повишаване и актуализиране на квалификацията, възможност за кариерно развитие и т.н. Това често се сблъсква с традиционното схващане, за сервизната дейност, като такава от сивия сектор и с неблагоприятни условия на труд и възнаграждения.

BMW си партнира успешно с гимназии по транспорт в страната от 2017 г. в рамките на програма BMW Академия. Към настоящия момент партньори са: Професионална Гимназия по Транспорт, гр. Сливница; Професионална Гимназия по Транспорт и Енергетика "Хенри Форд" гр. София, Професионална Гимназия по Транспорт, Район “Искър”, гр. София, Професионална Гимназия по Транспорт, “Дж. А. Макгахан”, гр. София, Професионална Гимназия по Подемна, Строителна и Транспортна Техника, "Цветан Лазаров" – гр. Плевен, Професионална Гимназия по Транспорт, гр. Бургас.

Много по-добра от предишната?