Най-фамозното Pagani Huayra се казва Pearl

Най-фамозното Pagani Huayra се казва Pearl
06 May 2016

Дори в най-базовата си форма струващото 2 млн. лв. Pagani Huayra е достатъчно екзотична суперкола. Но в света има хора, които искат тяхната суперкола да си е тяхната уникална суперкола: неповторим екземпляр.

Точно тук се намесват фирмите за тунинг. Разбира се, в този ценови клас тунингът не се изразява в поставянето на пластмасов заден спойлер и “малко употребявани джанти от М3”. Не, говорим за пълна преработка още на заводско ниво, при това по проект на клиента.

Pagani има богат опит в тази област, а пред вас е първата Huayra, която се възползва от способностите на специалния отдел на италианците.

Детайлите не са много. Както виждате повечето промени са свързани с аеродинамиката. Най-забележителен безспорно е разделеният на две заден спойлер, препратка към оригиналната Zonda S. Забелязали сте също шнорхел от въглеродни нишки, който захранва дванайсетцилиндровия двигател със свеж въздух, има и някои стилистични елементи, вдъхновени от наскоро появилата се Huayra BC.

6-литровият битурбо V12 от AMG е наелектризиран до близо 800 к.с., или поне такива са слуховете. Разбира се, 7-степенният автоматик е запазен.

Интериорът с блестящите и крещящи “Виж ме” детайли също би следвало да ви е познат. Тапицериите обаче са в кремава кожа, правят впечатление също бронзов карбон и сребристи детайли.

Очевидно при проекти като този парите не са най-същественото. Ако все пак държите на конкретна сума, подозираме, че пълният пакет излиза някъде около “адски много”.

Източник: topgear.bg

Да си внесеш мечта!