SPA Bicicletto e един страшно изглеждащ ел. велосипед. Който струва 20 000 лв. Галерия


20 Dec 2016

Можем да кажем, че SPA Bicicletto струва колкото кола. И че носи емблемата на автомобилен производител. Да, италианският байк носи значката на Societa Piemontese Automobili (SPA), марка основана през 1906 г. в Торино, която произвежда автомобили и военна техника, до 1926, като в последствие е погълната от Fiat.

Но, към велосипеда, който прилича и на мотор. Рамката е карбонова, което му помага да тежи приличните 24 кг, въпреки 500-ватовия ел. мотор в задната главина и 36-волтовата батерия, която е скрита в рамката. И ние си мислехме, че фалшивият резервоар помещава енергийните клетки, но той всъщност е малък багажник.

Параметри? SPA Bicicletto може да развие до 45 км/ч само със силата на тока, като само със същата ще ви вози до 50 км пробег. При режим подпомагане на въртенето ще имате заряд за около 120 километра, а зареждането става за 5 часа в контакта. Цената обаче е мааaлко височка, въпреки че един топ байк за спускане също струва толкова. Добър повод да ви припомним шест от най-бързите машини за DH.

Първородната Godzilla!