OC Garage BMW R100 GS, един от най-красивите мотоциклети с кош правени някога. Галерия


01 Jan 2017

Смело твърдение от наша страна, но просто го вижте. Толкова елегантен мотоциклет, фино изработен и премислен, че направо да ти е жал да го изкараш на пътя, особено ако вали. Нееее, ще пазим махагона. Байкът идва от миланското студио OC Garage и е дело на човек на име Оскар Тасо.

Оскар е майстор и освен от дизайн, разбира също от окачвания и инженерни работи. Главините например са изработени от алуминиева сплав 6082, по изцяло негов проект. Той е преработил и двигателя: нови лагери, семеринги, гарнитури, както и нови по-големи Bing карбуратори от RS-ка, за повече тяга. За последното помага и по-отворената изпускателна система от неръждаема стомана.

Кошът е изключителен. Оскар започва от нулата, с лист алуминий и голямо парче махагон. Изгражда тръбна конструкция която облича артистично със споменатите материали, за да се получи това бижу. Отзад стърчи къстъм шок Öhlins, a гумите са безкамерни, въпреки колелата със спици. Обърнете внимание и на OC емблемата, която също е фрезована от благородното дърво.

Разгледайте арт галерията чрез оранжевите стрелкички горе, след което натиснете този готино минималистичен BMW R100 RT.

Първородната Godzilla!