Това BMW E36 е снабдено с огнехвъргачка. Пламъците с дъжлина до 5 метра били легални в ЮАР. Галерия и инфо

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

28 Jan 2017

Един от най-големите пазари за бронирани автомобили е Южна Африка, където проблемът с отвличанията и кражбите е повече от сериозен. Нещо в което г-н на име Чарлз Фоурин вижда бизнес ниша през 1998 г. – огнехвъргачки за автомобили. Приятна опция за допълнително вграждане, чрез която може да изпепелявате хора с лоши намерения само с натискането на бутон... Още по-интересното е, че това устройство е било (а вероятно и все още е) легално за ползване на територията на Йоханесбург. Стига дължината на пламъците да не надвишава 5 метра, всичко е наред.

Във видеото ще видите системата монтирана на BMW Серия 3. Механизмът е сравнително прост и - видимо - доста ефективен. На таблото имате ключ, в пода на колата имате допълнителен педал, в праговете са монтирани по четири дюзи плюещи пропан-бутан, пред всяка дюза има устройство генериращо искра, а в багажника си возите бутилката с газ. Това е.

Макар, че системата не е смъртоносна (нещо което реално зависи най-вече от това дали човекът-факла ще получи бърза помощ), създателят и има доста логично мнение за нея „Личното ми усещане е, че пламъците определено ще ослепят човека. Надали ще вижда повече някога...“ Т.н. ‘BMW Blaster’ се е предлагал между 1998 и 2001 г., като за периода са продадени едва няколкостотин комплекта. Цената била 650 долара.

И тук се замислихме какъв свързан с този материал да ви предложим. Но не намерихме такъв. След което обаче се сетихме за един реактивен велосипед (кликнете на снимката долу за материала).

Много практичен и интересен!