Тази Liberty Walk Mazda RX-3 е брутална. Развърта се до 10 000 об/мин. Галерия и видео

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

18 Feb 2017

Помните ли брутализирания от Liberty Walk McLaren 650S отпреди няколко дни? В публикуваната тогава фотосесия се мяркаше и тази RX-3-ка, за която не написахме и ред. Но го правим сега, заедно с брутална галерия на бруталната кола, защото е... брутална. И защото си заслужава. Снимките отново са с произход speedhunters.com и са правени от Дино Дейл Карбонаре.

Дори разцветката на колата е същата, като тази на 650S-ката. Под предния капак обаче се крие двигател работещ на принципа патентован от г-н Флеикс Ванкел. Mazda беше единствената компания, която все още произвеждаше роторни мотори, но за голямо съжаление, това престана да бъде така със залязването на RX-8. Наистина жалко.

Но, за щастие все още има движещи се коли с подобни двигатели и тази RX-3 е точно такава. Обърнете внимание и на възглавничката на предното стъкло, лют ротор, яко. Двуроторният мотор тип 12A наистина е подлютен от LW, захранва се от Weber 48 IDA карбуратор и развива около 200 к.с. И, още по-важното, развърта се до... 10 000 оборота. Десет хиляди оборота за една минута, което значи 166 пъти в секунда. Хъъъм... Как звучи това нещо? Чуйте от видеото.

Иначе, колата е окачена на въздушни елементи и е качена на 13-инчови стоманени джанти с 300-милиметрови Dunlop сликове отзад. Тоест, не е шосейно легална, но на кой му пука, вижте я само как изглежда. Споменатият в началото McLaren 650S обаче е напълно законен, така че след като разцъкате снимките на тази брутална Mаzda, ви предлагаме да кликнете и на тази наточена физиономия тук долу.

 

Първородната Godzilla!