UMC-029 'Kalifornia' базиран на 1983 BMW R100. Доста приятен байк. Галерия и инфо

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

27 Feb 2017

United Motorcycles са направили този доста изчистен мотоциклет. И са го кръстили UMC-029 'Kalifornia', като 'Kalifornia' не е сбъркано, просто така са го изписали. Шарките на резервоара препращат към BMW Motorsport, но не и емблемите, които са сменени с готини фрезовани и полирани значки на UM. Боксерът е разглобен на съставните му части и минат с пясъкоструйка, която да разкрие естествения му алуминиев облик, а за горивната смес вече отговаря двойка карбуратори Dell’Orto PHM-3. По-опитните очи ще забележат, че и табелката с надпис BMW – която обичайно е в черно - е боядисана в сребристо, за да бъде по-дискретна.

Донякъде дискретна е и изпускателната система, поне визуално. Не сме чували байка, но предполагаме, че тръбите и накрайниците им от неръждаема стомана боботят подобаващо. Също готин детайл е азбестовата лента намотана в началото им. Колелата пък са 18-ичнови, вместо стоковите 19-ки, като към предното е монтиран и по-съвременен чифт ротори с апарати Brembo и лостче Nissin горе.

Фарът също не е с произход BMW и помещава инструмент от Motogadget. От същата марка е взета и системата за безключово палене, която е истински удобно нещо и те кара да се чувстваш още по-свободен. Що се отнася до резервоарът, запазен е оригиналния съд, но предната му част е съблечена и полирана до блясък, след което лакирана с прозрачен слой. „Солидно“ бялото пък е разделено от M лентите, които – о, да – не са лепенки, а истинска боя. Приятна моторетка.

Която ни подсети за тази R100 долу, с доста по-брутална предница от... Дуцати 900 Super Sport и заден шок Öhlins. Тя е дело на National Custom Tech и далеч не е толкова, да я наречем, чиста, но си си заслужава погледа. Кликнете на байка за пълната галерия.

Първородната Godzilla!