Infiniti Q60 Project Black S ще бори BMW M4 и компания. Мощност от над 500 коня и F1 техника. Галерия и инфо

  • Само три снимки, но пък какви. Само три снимки, но пък какви.

03 Mar 2017

Колата, както виждате, изглежда внушително, а връзката на Infiniti с Red Bull и Forlula 1 подразделението на Renault може да и се отрази само положително. Флуидно-органичните форми типични за японците, раздути и „агресивизирани“ за да борят BMW M4 и компания. Колата ще дебютира до дни в Женева, като бъдещото и производство вероятно ще се потвърди след реакциите на публиката.

Има обаче една уловка и това е двигателят на Infiniti Q60 Project Black S. Който все още не е създаден. Хъ-хъъм. Но това не значи, че няма да бъде. Просто от Infiniti искат да внедрят истинска F1 техника в мотора, която да включа MGU-K и MGU-H системите, прилагани в болидите.

Кое? Ами, най-просто казано, първата е хибридната система, която оползотворява кинетичната енергия на въртящите се части, когато колата намалява. Втората пък ползва тази на въртящото се турбо, енергия която също се „улавя“ когато пилотът (или шофьорът, ако приемем че Infiniti ще я внедрят в Q60) отстъпи от газта и която после влиза в помощ за намаляване на турбо дупката. Реално не сме специалисти по F1 хибридите, но поне това пишат от марката.

Тоест, Infiniti ще бъдат първите, които ще внедрят наистина F1 задвижване в шосеен автомобил? Мммм, не е сигурно, защото Mercedes-AMG вече са (почти) готови с техния хиперавтомобил, който ще дебютира на 14 септември във Франкфурт. Кола с 1,6-литров V6 и пет електромотора и мощност от над 1000 коня. Кикнете на този тийзър долу за доста интересния материал по темата.

Много практичен и интересен!