Koenigsegg Agera RS ‘ML’ с 1160 к.с. и задно предаване през зимните Алпи. Видео

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

06 Mar 2017

„Добра зимна кола“ казват някой за своите нафтови SUV-та с двойно предаване, а други пък карат BMW, Mercedes или друг автомобил със задно и спорят с останалите дали стават за сняг. Някой признават, че си трябва предно или двойно, други пък твърдят че хубавите гуми и човека зад волана правят разликата.

Какво да кажем за г-н Майкъл Локе, собственикът на този прекрасен Koenigsegg Agera RS ‘ML’ (последните букви са неговите инициали), който е решил да отскочи до салона в Женева през Алпите, на ход със своята хиперкола. Обул я е в новички Pirelli Sottozero, сменил е карбоновите джанти с Vortex алуминиеви и е потеглил към „Палекспо“.

Разумно? Или просто г-н Локе няма друг автомобил? Хах, най-вероятно има поне още 10-ина, ако съдим от профила му в Instagram, от който личи, че е супер фен на Koenigsegg. Торта за рождения му ден със захарна Agera, умалено моделче на колата в мащаб 1:64, г-н Локе е отявлен фен на шведската марка.

И в този ред решава да си направи кефа с трипче от Сен Морис до Женева, с неговата Agera RS ‘ML. Кола задвижвана от 5-литров битурбо V8 с 1160 к.с. и 1280 Нм, предавани на задните 345/30 R20 Pirelli Sotozero (заводски с Michelin Pilot Sport Cup2). Майкъл пише в Instagram от профила си fastcarsandguns: „Официално признавам, че съм луд да продължа да карам в тези условия, но ML си има нови зимни обувки. Условията са доста сериозни, но вече е късно за обръщане“.

Защо го прави? За кеф. Неговата кола бе представена в Женева през миналата година, а сега Koenigsegg разпъват по-могъщ щанд от всякога, така че г-н Локе иска да го посети... със стил. И с доза откаченост. Една от перлите на шведския щанд ще бъде Koenigsegg Agera RS ‘Gryphon’, носещ 24-каратово злато и много карбон. Клйкнете на тази най-нова брууутално готина Agera за галерията и инфото.

Първородната Godzilla!