Вижте как потрошават няколко новички BMW Серия 5, за добро. Галерия и видео

  • Галерия от 12 снимки. Галерия от 12 снимки.

13 Apr 2017

Както вероятно знаете Euro NCAP е организация, която блъска по няколко чисто нови коли от модел, за да знаем ние потребителите какво си купуваме, а производителите да знаят какво... произвеждат. Това обяснение е малко общо, но понякога резултатите са доста интересни. В случая имаме видео и галерия от краштеста на новото BMW Серия 5 поколение G30, което се представя доста добре.

Без да навлизаме в много подробности ще кажем, че Euro NCAP оценяват защитата на възрастни пасажери с 91%, на деца с 85%, а на пешеходци с 81%. Общата оценка на „петицата“ е пет звезди, а за сравнение е интересно да погледнете представянето на предходното поколение F10 и теста от 2010-та (95%, 83% и 78% за същите категории и също 5 звезди), тоест, почти същите но по-добри. Но, на практика същите.

Ако се заровите по-нърдски в дебрите на агенцията ще видите и че резултатите от краштестовете на даден модел важат за определени модификации на същия. В случая с новата Серия 5 са удряни 4-цилиндрови модели, при старата резултатите са от такива с редови шестак. Задвижването също има значение, дали е двойно или не и така нататък. Но като цяло можем да приемем, че представянето е приблизително еднакво, без значение какво работи под капака.

Спираме с подробностите и ви оставяме да изгледате видеото, а после може да разцъкате и галерията. Ако сте любопитни за пълните резултати от теста, може да ги прегледате и дори свалите, като pdf файл оттук, а теста на старата Серия 5 ще намерите кликвайки тук. Но не е нужно да се ограничавате с марката и е добре да разцъкате и модели на други компании, просто за обща култура (която може да ви вдигне реномето в бара).

Иии, след като се запознаете с всички „ударни“ характеристики на всички тествани коли, може да кликнете на това неблъснато BMW G31, комби версията на новата Серия 5, което е доста приятно. 

Лукс от Китай!