Harley-Davidson може да купи Ducati за 1,5 милиарда евро


22 Jun 2017

Както писахме преди месец, Volkswagen продава Ducati за да запълни част от дупката отворила се в резултат на скандала с вредните емисии. А днес Ruters съобщават, че американската мотоциклетна легенда Harley-Davidson се е включила в наддаването за придобиване на италианския производител, като стойността на сделката може да достигне 1,5 милиарда евро.

Harley обаче не са единствените заинтересовани от покупката на Ducati, индийският мотоциклетен производител Bajaj Auto също е в играта, докато BMW, Honda и Suzuki нямали интерес към наддаването за придобиване на марката от Болония. Индийските Hero MotoCorp и TVS Motor Company пък са се оттеглили от играта поради сериозността на спряганата сума.

Припомняме, че Volkswagen придоби Ducati чрез Audi през 2012 г., за което тогава плати 747 милиона евро, като до ден днешен не е ясно дали тази покупка не е бе единствено прищявка на тогавашния шеф Фердинанд Пиех, без реална финансова изгода. А дали Harley ще успее да купи Ducati ще разберем вероятно някъде през юли, като при потвърждаване на евентуалната сделка, тя няма да може да бъде затворена по-рано от ноември.

Какво можем да очакваме при евентуално „да“? Може би Harley Electra Glide Superleggera с карбонова рама? Или пък Panigale “Fat Bob” с хромирани спойлери? Не разбира се, можем да очакваме просто един силен финансов гръб за италианците и промяна на Parent реда в статията за Ducati в Wikipedia, където Volkswagen AG ще бъде сменено с Harley-Davidson, Inc. Или пък с друго име, зависи от развоя на събитията.

 

Много практичен и интересен!