Българин с награда Red Dot за дизайна на електрическо колело, което се зарежда от само себе си

  • Галерия с 8 снимки на хибридното колело, с което сами си произвеждате енергията Галерия с 8 снимки на хибридното колело, с което сами си произвеждате енергията

29 Aug 2017

Валентин Водев е дизайнерът на Vello Bike+, а готината машинка е модерен прочит по темата колело. Без зареждане от контакта то предлага електрическо придвижване за градска употреба. Как работи? Докато се изкачвате по наклон се включва електрическото подпомагане, а при спускане надолу излишната енергия се връща обратно в системата. Сърцето на Vello Bike+ е интелигентно съчетание на електроника, двигател и акумулатор в задната главина. Батерията се задвижва изцяло от педалите, което е голямата разлика спрямо масовите електрические колела на пазара. Цялата система може да се управлява през телефона с Bluetooth, включително степента на регенерация при спускане.

Велосипедът е разработен във Виена и се произвежда в Австрия, а Валентин Водев, който е проектирал дизайна на Vello Bike+, живее в австрийската столица от 1998 г. Следвал е приложно изкуство там, както и продуктов дизайн в Лондон. Сгъваемото електрическо колело може да видите освен в нашата галерия и на сайта на производителя http://vello.bike/.

 
Първородната Godzilla!