AMT3 е триколка с двигател от Kawasaki Ninja 900R. Мощна е 145 коня и тежи 330 кг. Галерия и видео

  • Галерия от 17 снимки. Галерия от 17 снимки.
  • А това е Mini-то на Адам с централно разположен мотор от Kawasaki Ninja ZX-10R и задно... А това е Mini-то на Адам с централно разположен мотор от Kawasaki Ninja ZX-10R и задно...

26 Aug 2017

АМТ3 е нещо, като Ariel Atom, но с три колела. Предаването пак е задно, а машинката е дело на канадския механик Адам, който държи малка работилница във Ванкувър. Той прави всичко - от кафе рейсъри, поддръжка на автомобили и мотори, през закачалки за дрехи и до монтирането на двигател от Kawasaki Ninja ZX-10R в старо Mini.

AMT3 вероятно е най-известният му проект, който Адам завършва преди близо 10 години. Налага се да поработи и с хората от министерството на транспорта, с които заедно измислят нова категория возила. Това прави възможно регистрирането на AMT3, а самата машина е създаена без чертежи за около шест месега.

Сърцето на AMT3 е 900-кубиковия 4-цилиндров редови мотор от Kawasaki Ninja 900R, който върти задната автомобилна гума чрез верига и през мотоциклетната скоростна кутия. За трайка обаче Адам слага лост за ръчна смяна, педалите са като при нормален автомобил, а отпред работят спирачки Wilwood. Триколката е сбор от най-различни компоненти плюс доста изобретени от самия канадец. Кормилната система например е модифицирана от Austin Mini, отпред има и части от Triumph Spitfire, таблото си е заводското на Kawasaki, a карбоновите калници са свалени от Lotus Super 7.

Как върви? Ами, като имаме предвид, че мощността е 145 к.с. при маса 330 килограма, би трябвало да върви добре. Това прави почти 440 к.с./тон, което е доста добър показател. Разгледайте галерията, в която ще видите и споменатото супер диво Mini, след което може да кликнете на тази червена триколка. Казва се Vanderhall и е доста различна от AMT3.

Първородната Godzilla!