Това е Land Rover Discovery SVX, който не може да бъде спрян

  • Галерия със 17 снимки, някои - доста кални Галерия със 17 снимки, някои - доста кални

14 Sep 2017

Всъдеходът пред вас се казва Land Rover Discovery SVX и е създаден от подразделението за специални автомобили на Jaguar Land Rover, за да докаже, че съвременните кросоувъри не са лигави бебешки колички.

SVX ще бъде най-мощният Discovery, когато влезе в производство през 2018 – ще има 5-литров V8 с 525 к.с. и 625 Нм. Създаден с мисълта за света след зомби апокалипсис, той предлага хидро-пневматично активно окачване и режим за преодоляване на препятствия. 20-инчовите колела с офроуд гуми също помагат в екстремни ситуации, въпреки огромния си шоу размер.

Машината може да се похвали с централен и заден блокаж на диференциала и нова система Terrain Response 2. Разбира се, запазени са и дребните помощници за всекидневието, които ще ви извадят от не една и две кални локви в гората – асистент за потегляне по наклон, електронен тракшън контрол и нещо, което се казва All-Terain Progress Control.

В интериора промените са по-малко в сравнение със стандартен Discovery. Една от тях е замяната на кръглия превключвател с назъбен, така че да може да го използвате дори в най-бурните офроуд приключения. Иначе интериорът си остава все така луксозен, все пак е направен от създателите на Range Rover.
 

Лукс от Китай!