Rinspeed извади поредната си смахната концепция

  • Галерия с 5 изображения на Snap Галерия с 5 изображения на Snap

11 Dec 2017

Не знаем какво слагат в сутрешния си фреш хората от Rinspeed, но определено искаме да пием от същото. Досега швейцарското ателие, известно основно с неосъществимите си фантазии, е показвало самоуправляваща се спортна кола, градска сфера от стъкло и ремарке с изкуствен интелект, но този път резултатът е доста ръбат и реалистичен.

Нещото се казва Snap и е 24-ия прототип на Rinspeed. Състои се от две части – от движещо се шаси, нещо като гигантски скейтборд, и от сменяща се горна част, която може да изглежда като бус, като хол или като спортна зала. Rinspeed я нарича мобилна екосистема, каквото и да значи това.

Шасито ще може да превозва всеки тип горна част и просто да я оставя като недвижима собственост, където ви хрумне. Т.е. отивате на пикник, скейтбордът ви оставя сред природата и идва да ви вземе, когато го повикате с мобилно приложение.

Самият скейтборд, естествено, е електрически, и напълно автономен с впечатляваща маневреност, благодарение на двете завиващи оси.

Горната част пък притежава затъмняващи се прозорци за уединение и шест монитора за забавление. Странният Snap ще бъде представен на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас в началото на януари.

Първородната Godzilla!